4 Temmuz 2009 Cumartesi

Oryantal Şölen




♫ Aise us Harjai ki makkari 

Öyle bir eğlence hayal ediyorum ki.. Öyle bir şölen hayal ediyorum ki.. Mermer sütunlarla çevrili bir havuzun çevresinde, denizin kenarında, akşam güneşiyle birlikte sayısız renkte örtüleriyle masaların.. Ve sütunlar arasında bağlı, meltemle raks eden büyük tüller.. “Hero” filmindeki saray sahnesini anımsarsanız, orada tavandan sarkan tüller vardı, az çok onlar andırıyor hayalimdekini.. Bu arada masa dediysem aslında yere çok yakın uzun masalar bunlar.. Çok güzel bir meltem de eşlik edecek tabii ki.. Dilediğiniz her yemek olacak.. Dilediğiniz her meyve.. İstediğiniz her içki.. Ve tabii ki müzik.. Benim aklımda devamlı olarak “Ringa Ringa” çalıyor.. O yüzden müzik o olsun.. Şimdi aklınızda tek bir anı canlandırmak istediğim için tek bir şarkımız var o anda.. Yoksa müziğe sınır mı konur..?


Tabii ki katılımcılar.. Onlar da çok önemli.. Şölenin aklımda büyümesinde özellikle de bu hayali katılımcıların payı var.. Akılları tertemiz olacak katılımcıların.. Her biri de özgürlükten başka bir şeye bağlılık duymayacak ve ortak isteklere uyma konusunda da inatçı olmayacaklar.. Önyargıları, gözlerinde alaycı bakışlar olmayacak.. Tamamıyla serbest ruhlardan söz ediyorum.. Şölen kavramının değerini bilen kişilerden.. Hepsi kendine özgü bir tarza sahip karakterler hem de.. Hiçbirinin hayatla alıp veremediği bir şey olmayacak.. Sadece bu anın keyfini çıkaran ve dans eden esrik ruhlar..! Eleştiri olmayacak bu şölende, akılda bir sürü soru olmayacak, merak, hırs, art niyet, korku, tasa, endişe, şüphe olmayacak.. Sadece şölen olacak.. Her bir bireyin tek bir isteği olacak o an için: eğlencenin özgürlüğü.. Kimse kimseye karışmayacak, yalnızca eğlenecekler.. Toplumsal baskılardan sıkılan herkes orada olacak.. Kimse kimseden korkmayacak.. Kimse kimseden sorumlu olmayacak.. Ve kimsenin bu şölenden daha eğlenceli bulduğu bir şey olmayacak.. Herkes sabaha kadar orada olacak.. Dans bitene kadar kimse konuşmayacak.. Sadece müziğe ve melteme bırakacak kendini devrimci ruhlar..!

Ancak bakın, kilit noktalar mermer, meyve, meltem, akşam güneşi, uçuşan renk renk örtüler ve dans.. Akşam güneşi yüzünüze vuracak denizden.. Üzümleri salkımından yiyeceksiniz.. Ertesi gün ölümle randevunuz varmış gibi eğleneceksiniz..

Şu anda böyle bir şöleni hayal ediyorum.. Başka şölen mizansenlerim de var.. Yeri geldikçe onları da yazacağımı umuyorum..

Bu arada aklımdaki imgeleri süsleyecek fotoğrafları aramak bile bir hayli zaman aldı.. Mekan tam olarak olmasa da ya şöyle:

  

Ya da şöyle olabilir:

 

Yine aklımdaki gibi olmasa da bahsettiğim masalar da buna benzer olabilir:

   

Ve örtüler için bizzat sahip olduğum Marimekko kumaşlarını önerebilirim:


Bir de fotoğraf ararken şunu buldum.. Böyle bir çizgi film vardı, ona ne oldu sonra, bilen var mı..?


2 yorum:

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Desdinova,

Tüm bu söylediklerin benim de hayalimde, eklenecek hiçbir şey yok, ne eksik ne fazla. Bir tek mermer beni korkutuyor, mermer o kadar masum değil sarhoş bünyelere, ayıkken bile ıslak mermer beni çok korkutur yürürken düşüp kafamı bacağımı kıracağım diye :)

Yazdığın tüm bu maddeleri yapamasak da en azından dün gece "Ringa Ringa" şarkısında psychedelic danslar ettik :) O güzeldi bak :)

Talihsiz Seyler Kisisi dedi ki...

imagine, imagine, imagine, nice :)